Tuinieren 2.0


Heb je dat ook wel eens als je door een woonwijk gaat en je naar de tuinen kijkt, dat het je opvalt hoeveel sténen tuinen er zijn? Want ja, stenen hoef je geen water te geven en het ziet er al gauw strak en opgeruimd uit. En zie je ook dat sommige gróene tuinen er uit zien om door een ringetje te halen?! Alsof iedere dag iemand met een nagelschaartje het gras bijknipt en de plantjes begietert…

En dat je denkt: “Hóe dan?! Vast iemand die alle dagen thuis zit en van tuinieren zijn hobby heeft gemaakt…!” Lekker generaliserend weer! Maar wist je dat je van nu af aan niet meer non-stop in de tuin bezig hoeft te zijn om zo’n resultaat te krijgen?!

Jij zou ook wel een mooie groene, bloeiende tuin willen, maar je bent ook wel erg gehecht aan je vrije tijd en besteed die dan liever anders, dan constant in de tuin bezig te moeten. Bij Gardena hebben ze je gehoord en zijn ze om de tekentafel gaan zitten. Bij de ontwerpen hebben ze ook de designers van Google Assistent betrokken. De speerpunten waren:

  • Gemak
  • Op afstand bestuurbaar
  • Monitoring van licht, temperatuur en vocht
  • Met de oorzaak-gevolg methode (If This Than That >> ITTT- methode)
  • Gebruiksvriendelijk

En dan zie je wat voor moois er uit samenwerkingen kan bloeien! Slimme producten die jou weer wat werk uit handen kunnen nemen…




En als je nu denkt dat dit alleen producten zijn die je alleen in een grote boerderijtuin kunt gebruiken: Zeker niet!


Zelfs op het balkon is deze uitvinding ideaal! Persoonlijk heb ik het altijd druk genoeg. En als het mooi weer is, wil ik gewoon op mijn balkon kunnen zitten, achterover leunen en genieten. Daarnaast ben ik niet zo van het op-tijd-water-geven. Jup, de man met de cactus, haha! Maar dankzij het irrigatiesysteem van Gardena, hoef ik niets te doen en wordt de hoeveelheid water automatisch geregeld.

En dankzij de koppeling met Google Assistent kan ik alles met mijn stem aansturen. Ik vraag aan de Google Nest Mini wat de vochtigheid van de grond is en ik kan vervolgens de opdracht geven om water te geven. Alles onder controle, zonder onnodig tijd en energie te verdoen.

Een belangrijk onderdeel van het hele systeem is de Gardena smart Sensor. Deze wordt eenvoudig in de grond geplaatst naast een plant en meet de buitentemperatuur en de lichtintensiteit. Daarnaast meet hij de bodemvochtigheid bij de wortels van de plant. Deze belangrijke informatie stuurt hij frequent door via de Gardena smart App naar de Smartphone of Tablet. Met behulp van deze meetresultaten kunnen de instellingen voor de smart Water Control optimaal worden aangepast aan de omgevingsfactoren en kun je deze op ieder moment bijstellen via de smart App, waar je ook bent. 



Wíe had dat gedacht: dat zélfs in de tuin de technologie niet stilstaat! Maar dankzij déze technologie kan de natuur zijn gang gaan en rijk groeien en bloeien!




































Wil je meer weten? In de webshop kun je meer informatie vinden. Daarnaast vertel ik je graag meer over de mogelijkheden, dus neem gerust contact met me op!














mei 5, 2020